Sahara Retreat

Sahara Retreat

Tag med på denne 10 dages Wildernes Nature Quest i Sahara Ørkenens store natur, intethed og skønhed

Er du klar til at tage et modigt skridt der kan transformere dit liv?

Bensaid Sahara Retreat logo 350x250

10 dages WISDOM JOURNEY med 3 dage i solo Retreat dybt inde i Sahara Ørkenen

Denne WISDOM Journey tager dig med ind i stilhedens ocean og og åbner til større vågenhed, større klarhed og sindsro og forbundethed med livet - og tager dig til nye dybder af hvem du er og hvad du er. Fra denne stilhedens ocean guides du på sporet af et inspirerende og meningsfuldt livsformål, der vækker din iboende livskraft og ukuelige mod til at sætte et betydningsfuldt aftryk på kloden med din intention som navigator. På rejsen vil dit medfølende hjerte blive vækket til live og hjælpe dig til større samhørighed med dine medmennesker – og åbne for kilderne til at handle med større klarhed, visdom, mod og personlig balance.

Modsat mange andre traditionelle forløb tager Sahara Retreat afsæt i Wilderness Nature Quest filosofien og den klassiske Retreat disciplin. Det er en årtusind gammel praksis for menneskelig transformation, som jeg har Re-designet til vore moderne tid- og mennesker. Og dertil har jeg sammenvævet processen med den eksistentielle filosofi, forskningsbaseret viden om nervesystemet og nyere hjerneforskning.

Giv dig selv de mest optimale betingelser for fordybelse og forvandling, ved at rejse med ind i Sahara Ørkenens store natur, intethed og skønhed.

10 dags WISDOM JOURNEY i total uforstyrrethed med stilhed og langsomhed, Mindfulness, meditativ fordybelse og hjertets stilhed samt dytgående udforskning af de livs spørgsmål der er mere VIGTIGE end andre - uden ur, mobil telefon, Ipad, bøger, magasiner og andre af hverdages distraktioner, som har det med at tage din opmærksomhed væk fra din sande væren?

Pris kr.
19.995

Inklusiv alt - ½ dags forberedelse, flybillet tur/retur, al transport Marokko fuld kost og logi, facilitering og Retreate ledelse

Kender du det her?

 • Presset i mellemgulvet, ondt i maven, hjertebanken og koncentrationsbesvær pga. stigende arbejdspres, som du forsøger at løse ved at knokle dig til ro og balance?
 • At dine tanker flakker rundt og gør dig rastløs, urolig, tager dit fokus og nærvær, gør dig irritabel og dræner dig for energi, glæde og indre fred?
 • Følelsen af at balance mellem arbejde og privatliv er det rene science fiction? Du dropper vigtige ting du holder af fordi du føler dig fanget i et hamsterhjul på jobbet? Du er plaget af, at give dig selv 100% og performance på jobbet, men IKKE har overskud, energi og nærvær til de mennesker der betyder aller mest for dig
 • Ubehaget og smerten ved IKKE at kende retningen, formålet og meningen med det liv du lever, og som holder dig vågen om natten? Frygt over forestillingen om Ikke, at få sat et værdifuldt aftryk på kloden imens du her. Frustration over, at dit arbejde og det liv du lever er blottet for passion, inspiration og mening.
 • Oplever modstræbende indre kræfter, at du ofte undertrykker dine kerneværdier og vigtigste livs principper, sælger ud af dig selv og laver alt for store kompromisser i forhold til hvad du står for og tror på og som giver dig dårlig samvittighed over for dig selv og bringer dig i tvivl, gør dig forvirret og forringer din dømmekraft?
 • Frustreret og ked af det over, at du føler dig på distance, adskilt og isoleret fra de mennesker der betyder aller mest for dig?
 • At du oftere og oftere kommer til at snerpe og vrisse af de mennesker der betyder aller mest for dig? Og, at du er blevet mere og mere intolerant og mindre og mindre rummelig overfor dine medmennesker
 • At venlighed og lytte empatisk bliver mere og mere vanskeligt, når du IKKE har resonans og sympati for mennesker. At du i stigende grad trækker dig i kontakten, kommer til at ignorere andre og simpelthen har svært ved at rumme andre.

Forestil dig det her

10 dage i Sahara Ørkenen - ind i stilhedens mysterium, hvor du guides i kraftfulde praksis discipliner der...

Kontakt mig

Hør hvad andre fortæller

Mød her Lene, Lisbet og Søren og hør om stress og ondt i maven, om at operere fra et dybere sted og den indre ro som vejviser...

 
 

BOOK min plads

Hvorfor bør du overveje at tage med i Ørkenen?

Hvis dit sind yngler frodigt med tanker i retning af:

 • Hvad er formålet og meningen med det liv jeg lever? (ikke kosmologisk, men personligt)
 • Længes efter at leve dit liv fra en dybere intention og et større formål!
 • Hvad er mit bidrag til verden? Hvad er min alt overskyggende GAVE?
 • Længes efter indre ro og balance, inde fred og større glæde? (gøre en forskel og holde balancen i livet - personlig bæredygtighed)
 • Står på en skillevej og et sporskifte i livet - privat eller arbejdsmæssigt! ("hvis du ikke ændre retning, ender du der hvor du er på vej hen") kinesisk ordsprog
 • Ikke kan udholde tanken om at ikke at sætte et værdifuldt aftryk på kloden imens du er her!
 • Står med et VILDT VIGTIGT projekt eller UDFODRING, som du vil give de ypperste betingelser for at trænge dybere ned i
 • Tanker om retning, formål og mening holder dig ofte vågen om natten! (og det er IKKE spor rart)
 • Bruger læssevis af energi på at holde dine største længsler (eller du mærke i maven er sandt, som du burde gøre) på afstand med bortforklaringer, kryber uden om med overspringshandlinger, undertrykker og dulmer med for meget arbejde, overdrevet sport, for meget vin, trøstespisning eller meningsløs shopping (ELLER ANDRE NØDPROGRAMMER)
 • Tvivl om du lever det liv du dybest set ønsker - personligt såvel som jobmæssigt (SÅ DIT LIV GIVER MENING)
 • Drømme, håb eller længsler som du blot går og putter med i hemmelighed? og som vil berige dit liv med stor glæde og værdi, hvis du realiserede dem (SOM VIL SÆTTE DIN PASSION i FLAMMER)
 • Konkrete planer der ligger i en skuffe og samler støv fordi du IKKE tager dem alvorligt og forpligter dig på at realisere dem (DER VIL BIDRAGE TIL AT GIVE DIT LIV RETNING
 • Ubalance med ondt i maven, hovedpine, hjertebanken og koncentrationsbesvær (BIDRAGE TIL PERSONLIG BÆREDYGTIGHED)
 

BOOK min plads

Oplevelser og udtalelser

sahara retreat soeren dallov ibsen

"Jeg har i en lang periode haft meget travlt som iværksætter og direktør i 3 firmaer, og trængte til at finde ro og finde ud af hvordan jeg på en bedre måde kunne håndtere alle de mange opgaver i min hverdag. Jeg tænkte på at tage på en pilgrimsvandring, men faldt undervejs i mine overvejelser over Bensaid Vincent Jlil´s Retreat i Sahara Ørkenen med den eksistentielle fordybelsesproces, og var ikke i tvivl om det var den rigtige løsning for mig. Specielt den 3 dages soloretreate tiltalte mig meget.

Retreatet i Sahara blev gennemført i den meget rolige og samtidige inspirerende Sahara Ørken i Marokko under Bensaids meget kyndige, rolige og samtidig bestemte ledelse. Vi blev guidet gennem en fordybelsesproces, som for mit vedkommende åbnede op for potentialer, som jeg i min stressede hverdag ikke har mulig for at opdage, og gøre brug af. Gennem processen og med inspiration fra Ørkenen har jeg fået en meget dyb og grundlæggende ro, som jeg efterfølgende altid kan finde tilbage til, når jeg har brug for det.

Derudover har opholdet i Ørkenen lært mig, at håndtere stressende situationer på en meget mere rolig og velovervejet måde end førhen – både privat og forretningsmæssigt.

Jeg kan varmt anbefale alle som har brug for at finde ro til fordybelse og tankefornyelse, at reservere den nødvendige tid i kalenderen og tage på Retreat med Bensaid Vincent Jlil."

Søren Dallov Ibsen
Ejer og Direktør
Greenpipe A/S

sahara retreat lene bredahl

"Vi har ikke tid til at skynde os – og derfor tog jeg med Bensaid Vincent Jlil på et 10 dages Retreat ind i hjertet af Sahara Ørkenen for at dyrke det stille og det langsomme. For at lytte til mig selv og finde nye svar i mit liv som leder.

Stilhed, tid og langsomhed er for mig nødvendige praksisser i en travl og hektisk hverdag som leder, og gennem de 10 dage oplevede jeg en transformerende proces, hvor hoved og hjerte blev forenet på et nyt og endnu dybere niveau.

Naturens storhed og Ørkenens tomhed blev afgørende for, at især de 3 dage i solo Retreat står tilbage som en af de oplevelser i mit liv, jeg aldrig vil glemme. Mange har spurgt mig, om jeg ikke var bange for at være helt alene de 3 dage inde midt i Ørkenen. Nej, det var jeg ikke. Jeg nød at have tid til at følge en tanke til ende. At kigge på vindens bevægelser i sandet, at skrive i min dagbog - og at leve enkelt og primitivt med vand som den største luksus. For det gav tid til at mærke og genopdage, hvad livet handler om – og hvad opgaven som leder kræver af mig som menneske.

Tak, Bensaid, for en smuk, hjertelig og professionel facilitering af processen. Og for at give mig lige præcis de spørgsmål og opgaver, jeg havde brug for undervejs. Du lever i sandhed din mission - og det er en stor inspiration!"

Lene Bredahl
Adm. direktør
NLP HUSET

 

sahara retreat martin andersen

”Forløbet understøtter varige forandringer i adfærd og tankemønstre – for den som ønsker det, naturligvis. Jeg tror det skyldes flere ting: Indholdet, naturligvis – men også de fysiske rammer i Sahara og ikke mindst Bensaids evner som facilitator. Han evner at skabe en stemning af fokus, nærvær, opmærksomhed og eftertanke.Der var stor tryghed og nysgerrighed i gruppen, hvilket også gav mange værdifulde samtaler og erfaringsudvekslinger.

Ud over en fabelagtig tur, som jeg ikke vil glemme, var mit meget konkrete udbytte 10 målsætninger for mit fremtidige arbejds- og privatliv med tilknyttede konkrete og forpligtende handlinger. Jeg oplever, at disse mål er stærkt forankrede også efter hjemkomsten”.

Martin Andersen
Chefkonsulent HR
Folketingets Administration

sahara retreat tine huge

Efter næsten et års hints om turen, ja så var timingen der, og jeg tog afsted på min fødselsdag og gav mig selv den gave, at initiere et kvantespring - en passage i livet - mellem afslutning af en 5 årig arbejdsperiode og åbningen til, whats next?

Ørkenen og dens mystik har altid forekommet dragende på mig - der er en helt speciel intens stemning i Ørkenen, et dybt nærvær, en tomhed eller klarhed, der kalder på det inderste. Det var denne kalden og så en særlig insisterende (på den gode måde) mail i min indbakke fra en vis herre, der tilsyneladende tog folk med til Ørkenen, og som så ud til at leve mange af de overbevisninger jeg selv arbejder med og har praktiseret i mange år. Fedt!

Det blev en rejse, beyond words bl.a. fordi langsomhed og stilhed var en af ingredienserne i Bensaids formidable guidance undervejs.

Der skal lyde et stort tak for til Bensaid for med stor nænsomhed, indlevelse, vid og venlighed, at tage os med ind i det univers han selv tror på, på en sådan måde, at jeg - som selv normalt er en af dem, der holder processer for andre - overgav mig fuldt ud til min egen proces. Der blev også skabt en særlig forbindelse i den lille gruppe samt til de beduiner, som var omkring os på en helt igennem unik og venlig måde.

Denne rejse er en af dem, der sætter sig i krop og sjæl med genklang, både for krop, hjerte og sjæl, og jeg har det med mig hver dag, fordi de visioner der viste sig for mig undervejs nu ca. 5 måneder efter faktisk alle er manifesteret eller er på vej til det.

Af hjertet tak!

Tine Huge
Ejer og Procesfacilitator
Huge

 

BOOK min plads

Her er hvad du kan forvente af udbytte

 • Forvandle tvivl og mangel på retning til et inspirerende og meningsfuldt livs formål - der vækker en flammende ild af livsengagement
 • Vække dit løvehjerte der vitalisere din iboende livskraft og dit ukuelige mod til at forfølge dine dybeste intentioner og formål - også når vinden blæser, møder bump på vejen og når indre modstand viser sig
 • Forvandle din begrænsede selvopfattelse af et isoleret individ til større klarhed, helhed, forbundenhed - og bringe dig større fredsfylde og taknemmelighed
 • Forvandle indre uro og rastløshed til større indre ro og indre fred større nærvær og klarhed
 • Forvandle usikkerhed til større modstandskraft over for forandringer, pludselige skift og udefra kommende belastninger - større balance - resiliens - bæredygtig robusthed (regerere og genopbygge din energi efter pres, belastninger og præstationer)
 • Forvandle frygt og negative følelser til indre fred, vitalitet, velvære og naturlig glæde
 • Vækker dit medfølende hjerte der forvandler isolation til forbundenhed og samhørighed med både dem betyder mest og dine medmennesker - og lade venlighed og tillid, omsorg og hjælpsomhed, tolerance og rummelighed, generøsitet og taknemmelighed flyder mere frit og naturligt
 • Handle med større integritet – værne troværdigt om det der er mere vigtigt end noget andet i dit liv.
 • Leve i accept, forenelighed og fred med livets iboende eksistentielle grundvilkår, dilemmaer og ambivalenser

Det er IKKE et narcissistisk EGO trip. Jo, det er til glæde for dig selv, men så sandelig også for dine omgivelser og den helhed du er en del af.

 

BOOK min plads

Her er hvad du lærer gennem de 10 dage i Ørkenen

 • Du lærer de slør at kende der skjuler din sande væren, hvordan du ser igennem slørene og genopdager din sande væren
 • Du lærer de 5 ”hemmelige gifte” og barrierer du møder i Retreat, på den meditative vej og i stilhed - som er vitale at kende
 • Du lærer at identificere de 5 gifte i dig selv og lærer effektive strategier til at slutte fred med dem og forvandle dem til muligheder og ædle juveler
 • Du lærer de ultimative og iboende grundvilkår ved livet, som også viser sig i Retreat, under meditation og ved stilhed og hvordan du forvandler dem til transformationspotentialer
 • Du lærer de andre afgørende barrierer som viser sig i Retreat, under meditation og ved stilhed, som er helt afgørende for at høste de vitale frugter som den visdomsfulde transformationsproces rummer som potentiale
 

BOOK min plads

Det her lærer du helt konkret

Konkrete praksisdiscipliner, der hjælper dig videre i din proces efter du kommet hjem - til vedvarende berigelse af dit liv

 • Meditation til større klarhed og vågenhed – ro og balance
 • Meditation til større kapacitet af empati og medfølelse – større samhørighed med dine medmennesker, større venlighed, omsorg og hjælpsomhed, tolerance og rummelighed, generøsitet og taknemlighed, fred og samhørighed
 • Meditation der forbinder dig med kilden til din egen personlige visdom – større meningsfylde og klarhed i livet
 • Praksisdiscipliner til afspænding af nervesystemet – større balance, selvberoenhed, genopladning, velvære og vitalitet
 • Kropsdynamisk praksisdisciplin der skaber større integration i dig selv og forbinder dig med den større helhed du er en del af – større forbundenhed, taknemmelighed og fredsfylde
 • Strategier der gør dig fortrolighed med stilheden – større nærvær, åbenhed og klarhed for nuets muligheder i dagligdagen
 

BOOK min plads

Det her er VITAL viden om Ørkenen

Hvorfor lige tage med helt til Ørkenen for at høste dette udbytte?

Ørkenen er i årtusinder blevet benyttet til tilbagetrækning for at søge nye visioner, ny visdom og spirituel fordybelse.

 

"Der findes mange smukke landskaber rundt omkring i verden, men jeg tror ikke der findes ét, som i samme grad vil kunne forme et menneskets sind som dette...

Ørkenen er gold og fin og kender ikke til nåde.

Den fejer alle de smukke fantasier ud af menneskets hjerte, som ellers kunne have dækket over hjertets ønsketænkning og sætter ham dermed fri, så han overgiver sig til det absolutte, som ikke har nogen form, det fjerneste fjerne og dog det nærmeste"

Mohammad Asad

 

Uddrag fra interview med Ibrahim Al-Koni (en af de største nulevende arabiske forfattere) da han besøgte Louisiana museuem...

"In the Desert We Visit Death The Desert means freedom. It is the only place where we can stare death in the face, and return home safely afterwards.

Meet Libyan writer Ibrahim Al-Koni for a rare talk about the desert as a literary place.

Ibrahim Al-Koni, born 1948, is considered one of the greatest living Arab writers. To Al-Koni, the novel is first and foremost about relationships and about humanity, he explains in this interview.

The desert is rich with emotion and spirituality, while the letter, or being literal, is deadly, he explains.

The desert is not really a place, Al-Koni says, it’s a transcendental, shadow of a place.

Time in the desert is a mythical, secretive time, where past, present and future merge into an eternal moment.

The desert holds everything, but in disguise, it is a place with absolute freedom, a lost dimension between life and death, existence and freedom.

Al-Koni then tells the tale of the two tribes that all people come from.

One tribe is nomadic, and it’s only capital is freedom. The nomadic tribe has turned to contemplation and the search of truth.

The other tribe is the settled people, whose capital is ownership, and all that ownership entails - crafts, industry, civilization.

To the nomadic desert people a house and a grave is the same thing."

Ibrahim Al-Koni was interviewed by Anders Hastrup

 

BOOK min plads

Der er altid en pris for ulevet liv!

 • At undertrykke dine største længsler, har det med at holde dig vågen om natten og drømme dig andre steder hen
 • At leve dit liv uden tydelig retning og et meningsfuldt formål, kan være et "dræbende" ENGERI vampyr - det udsulter din energi, dit engagement, din livskraft og dit mod
 • At forsøge, at knokle sig til ro og balance, kan give et ubehageligt pres i mellemgulvet, en emotionel smerte i maven og fysisk uro. Det er blot nogle af priserne. (det er ineffektivt og virker IKKE)
 • INTET kan undertrykkes for evigt. Før eller siden rammer det dig bagfra som en boomerang (og det kommer altså til at gøre RIGTIG AVS)
 • De veje der IKKE begynder i HJERTET ender blindt. At leve livet adskilt uden samhørighed og i forbundenhed med sine medmennesker og den større helhed kan give en ugruelig tomhedsfølelse og få dig til at kompensere på rigtig mange destruktive måder (skabe en tilstand af evig jagt på fix og lette tips og tricks til et lykkeligt liv - som du godt ved er en FED LØGN)
 • Dine nød programmer STOPPER MED AT VIKER (den dag kommer). Så er du altså på den og i FRIT FALD!!!
 • Og, er det IKKE temmelig foruroligende at tænke på? - eller hva???
 

BOOK min plads

Der knytter sig en række myter til Ørkenen

# MYTE 1

Der er tæske varmt i Ørkenen!

FAKTA:

Både ja og nej. Der kan blive uhyre varmt i Ørkenen. Op mod 55 grader. På de årstider hvor mine rejser ligger er dagstemperaturen i mellem 25 - 35 grader.

Ekstra beroligelse: Binder man en turban om hovedet, er det muligt at køle hele kroppen ned og endda ganske meget. Det er altså ret nemt, at gøre det meget komfortabelt.

PS. Ja, de har været ret seje og smarte de Ørken beduiner!

# MYTE 2

Det er hunde koldt om natten!

FAKTA:

Både ja og nej. Om vinteren og dybere inde i Ørkenen kan det blive temmelig koldt om natten. Men lad mig igen berolige dig. På mine rejser ligger nat temperaturen imellem 8 og 15 grader. Altså ret behageligt i et beduin telt og sovepose og på ingen måder hunde koldt (ja ok, det er relativt).

# MYTE 3

Der er farlige dyr og kryb!

FAKTA:

Både ja og nej. Der er både slanger og skorpioner i Ørkenen. Men, de kommer kun frem i Ørkenen dybt nede fra sandet ved temperatur der nærmer sig 50 grader. Og dermed IKKE på mine rejser hvor temperaturen er 25 - 35 grader.

Ekstra: De fleste skorpionbid finder i øvrigt sted i landsbyer hvor de bor under fliser osv. Altså, flest bid hvor der bor mennesker.

NB. Og mine rejser til Ørkenen er IKKE en adventure rejse med fokus på adrenalin susende kick. Det er den indre fordybelse der er er i fokus.

# MYTE 4

Man skal være i god form!

FAKTA:

NEJ overhovedet ikke. Vi bor og opholder os udelukkende i vores beduin camp (og kun os). Fokus er på langsomhed og stilhed og lettere kropsligt arbejde der tjener til afspænding og fordybelse. Der er desuden lettere silent walk i stilhed og tavshed.

EKSTRA: Jeg har både haft personer med slidgigt og en der var indstillet til en hofte operation uden nogen problemer.

PS. Hende der var indstillet til en hofteoperation afslyste den iøvrigt efter hjemkomst (Hun havde ikke længere behov). Interessant!

 

BOOK min plads

Processen

Denne 10 dages Eksistentielle Wilderness Nature Quest bygger på årtusind gammel praksis for menneskelig transformation. En praksis jeg har Re-designet til vore moderne tid og mennesker - og sammenvævet med eksistentielle filosofi, nyere hjerneforskning og forskningsbaseret viden om nervesystemet.

Med den klassiske proces som kompas og intetheden i Sahara Ørkenen som ramme for praksis, udforskes nye dybder af hvem du er og hvad du er, som kan forbinde dig med din indre kilde til visdom, livskraft og hjertets noble medfølelses kvaliteter. Og derved forbinde din passion og dine potentialer med et meningsfuldt livs formål.

På denne rejse vil du arbejde med den eksistentielle dimension af det liv du lever og sætte fokus på retning, formål og mening med det liv vi lever.

Processen sigter på skabe ro, klarhed og balance i sindet og frigøre sindet fra dets vanemæssige fængsel og se på dit liv med friske øjne. Vi vil træde i det medfølende hjertes fodspor for kultivering af hjertets dybere og noble EMPATI kvaliteter, der skal tjene til større evne til forbundenhed, såvel overfor dig selv, dine medmennesker og den større helhed. Endelig inviteres og guides du til den modige hengivelse imod, at give slip på de indre barriere, og overvinde den modstand der tynger dig med frygt og lammer dit mod.

På vejen må du overskride en række tærskler, blandt andet den selvretfærdige- og dømmende stemme, den kyniske stemme der lukker hjertet, og frygtens lammende stemme. Har du modet til at overskride disse tærskler - give slip og hengive dig muliggøres en transformationsproces.

Sahara Retreat - Wildnerness Nature Quest er den fulde cirkel af Explore your wisdom. En INNER JOUNEY der i sandhed hjælper dig med at forene et intentions og formåls drevet liv med din menneskelige vitalitet og balance, båret af KLARHED, HJERTE, INTEGRITET og MOD - trods livets iboende eksistentielle grundvilkår. Det er vejen til din egen visdom i handling.

 

Arbejdsform

Vi vil arbejde eksplorativt og procesorienteret, med en vekselvirkning mellem individuelt og gruppebaseret arbejde. Der vil blive arbejdet med biografiske temaer, mindfulness træning, stilhedsprocesser og værensfordybelse, sanse- og kropsarbejde, Empati træning, ældgamle discipliner fra forskellige visdoms-traditioner, eksistentielle og arketypiske spørgsmål, kombineret med klassisk, men udogmatisk Retraet i solo tilbagetrækning, som er forløbets centrale del.

Forløbet er bygget op omkring 3 faser.

#Fase 1 Arbejder vi med åben sind- og åben hjerte processer, samt indledende forberedelse til forløbets fase 2.

#Fase 2 Er en 3 dages Retraet i solo tilbagetrækning, dybt inde i Sahara Ørkenen – i intetheden. I Retreaten arbejdes der i stilhed og fordybelse med dybe niveauer af eksistentielle spørgsmål, som skal tjene til- og understøtte den enkelte ind i processen af skabende nærvær og stilhedens ocean med åbning til den indre kilde af kreativ og vibrerene energi, visdom og livskraft strømmer. frit. Du forberedes, guides og vejledes grundigt ind i denne proces.

#Fase 3 Er procesarbejde i forhold til de frugter der er høstet under Retreat processen, med et fremadrettet perspektiv, der sigter på forpligtelse i forhold til konkrete handlinger, der har forandringspotentiale og skaber bevægelse imod deltagernes højest fremtidige potentiale. Desdeun vil vi arbejde med kraftfulde discpliner der dels understøtter integration og dels understøtter kapacitets opbygning omkring indre bæredygtighed og resiliens.

Praksis discipliner

 • Mindfulness og meditation
 • Krops- og sanse arbejde, bl.a. funderet på Social Presencing Theatre Institute og praksis discipliner fra visdomstraditioner
 • Eksistentialistiske filosofi
 • Discipliner fra forskellige visdoms traditioner
 • Forskningsbaseret empati træning med rødder til ældgamle visdomstraditioner
 • Metodik og discipliner fra nyeste viden og indenfor erkendelsesprocesser
 • Metodik fra helhedsorienteret system tænkning
 • Metodik funderet på neurobiologi og neurofænomologi
 

BOOK min plads

Vigtige spørgsmål

# 1 Spørgsmål:

Rejsen er fri for mobil og iPad (og andre typiske forstyrrelser) og dermed INGEN kontakt hjem i 10 dage.

Nogle stiller så hér det relevante spørgsmål (og med rette) "hvad nu hvis der sker noget, enten i Ørkenen eller der hjemme"?

SVAR:

Jeg har lavet en ambulance sikring. Det betyder, at vigtige pårørende får mit og min chefguides tlf. nummer. Og desuden forsyner du mig med navne og tlf. nummer på vigtige pårørende. Og ja, der er telefon dækning i Ørkenen.

# 2 spørgsmål:

Hvad med forsikring?

SVAR:

Jeg har indgået et samarbejde med Marokko Eksperten V/ Selected Tours, som er teknisk operatør på rejsen. Det betyder, at rejsen er omfattet af Rejsegarantifonden gennem Selected Tours Garantifond nummer.

# 3 spørgsmål:

10 dage i Ørkenen - er det IKKE temmelig foruroligende?

SVAR:

En tidligere deltagere er blevet mødt med samme spørgsmål og han responderede således, hvilket jeg synes er et dækkende svar:

"Mange opfatter tilsyneladende tanken om at bo 10 dage i ørkenen med fremmede folk som mere foruroligende end tanken om at låne 4 mio. kr. over 30 år til parcelhus, bil og samtalekøkken"

 

BOOK min plads

Indhold – ALT det får du

 • ½ dags formøde med grundig forberedelse inden afrejse
 • Flybilletter tur/retur Danmark – Marokko
 • Fuld kost og logi, inklusiv vand
 • Al transport i Marokko
 • Min Retreate ledelse og facilitering under hele forløbet
 • 3 dages solo tilbagetræning dybt inde i Ørkenen
 • Ophold i autentisk beduin camp (eksklusivt for os)
 • Stærke praksisdiscipliner der hjælper dig med at holde momentum i din udvikling
 • 10 dages vital frirum fra ur, mobil, computer, email, sociale medier, tv, internet og andre vante forstyrrelser
 • Invitation til 1½ dags opfølgning som internat - 3 måneder efter hjemkomst til en attraktiv pris
 • Invitation til mit Visdom Community for vedvarende træning i fællesskab med andre

NB: Altså, det et det helt konkrete indhold, udover det værdifulde udbytte du kan forvente at høste.

 

BOOK min plads

Der er sørget for alt - for dig

Jeg tager dig ikke blot med ud i Ørkenen og slipper dig løs!

Der er tale om gennemprøvet rejse med flere års erfaring og et solidt samarbejde med et top professionelt team af lokaler beduiner der kender Ørkenen ud og ind som deres egen bukselomme.

Mit beduin team er et top professionelt team af lokaler beduiner

 • De kender Ørkenen ud og ind som deres egen bukselomme
 • De yder excellent service, præget af venlighed, generøsitet og fleksibilitet
 • De sørger for al transport fra vi ankommer til Marokko og til vi forlader Marokko igen
 • De sørger for lokal og traditionel mad
 • De sørger for overnatning i traditionelle Ørken beduin telte
 • De sørger naturligvis for top professionel sikkerhed, så du er i trygge hænder og kan hengive dig til den indre rejse

Jeg sørger for

 • Jordnær formidling af visdom, serveret med venlighed, lethed, skarphed og selvfølgelig med afsæt i bund solid viden og tro mod oprindelige visdoms traditioner
 • Hvad med fly billetter? dem har jeg selvfølgelig sørget for (det skal du ikke tænke på), via mit samarbejde med Marokko Eksperten (så er din rejse også omfattet af Rejse Garantifonden)
 • Hvad med forberedelse? det har jeg også tænkt på. Der er ½ dags forberedelse 1 måned forud for afrejse, så du er godt rustet
 • Jamen, hvad så når jeg kommer til hverdagen igen? Du bliver inviteret til 1½ dags internat, 3 måneder efter vi er kommet hjem. Vi deler erfaring, giver hinanden feedback og sparring og jeg giver inspiration til din videre proces. Det er fællesskabets kraft
 

BOOK min plads

Alt det praktiske

Rejsetidspunkt

Periode

31. oktober - 9. november 2019

Formøde

Tirsdag den 1. oktober, kl. 17.00 - 21.00

 

Pris kr.
19.995,00

Prisen inkluderer:

 • ½ dags formøde for ud for afrejse
 • Flybillet tur/retur Danmark-Marokko
 • Al transport i Marokko
 • kost, logi og vand under hele forløbet (fra vi ankommer til Marokko til vi forlader Marokko)
 • Facilitering og Retreat ledelse under hele processen i Sahara.
 • Stærke praksisdiscipliner der hjælper dig videre i din proces når kommer hjem
 

Tilmeldings og betalingsbetingelser

Tilmelding skal ske med oplysning af fulde navn, adresse, email, tlf. som sendes til Bensaid Vincent Jlil på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeldingsfrist: tirsdag den 1. oktober 2019. 3 dage herefter modtager du en faktura på det fulde beløb kr. 19.995,00 som falder til betaling således: Depositum på kr. 10.000,00 falder til betaling senest 7 dage efter din tilmelding. De resterende kr. 9.995,00 falder til betaling senest tirsdag den 1. oktober 2019. Du kan naturligvis også blot klikke på "JA TAK - BOOK MIN PLADS" så vil det hele ske automatisk. Kort sagt, det letteste!

Afbestillingsregler

Ved afbestilling refunderes det indbetalte depositum ikke. Ved afbestilling senere end tirsdag den 1. oktober 2019 falder det fulde beløb til betaling. Aflyses rejse fra arrangørens side refunderes det fulde beløb.

Deltagerantal

Der er plads til maksimalt 14 personer på denne rejse. Jer værner om den enkelte og derfor små grupper.

Forudsætninger for deltagelse

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i denne Eksistentielle Wilderness Nature Quest.

Men, idet rejsen trækker på praksisfilosofi fra visdomstraditioner i forhold til "tilbagetrækning / Retreat" forudsætter det en parathed og mulighed for at være 100% offline hvad angår mobiltelefon (inkl. SMS), tablet, bærbar, computer og ur, fra vi ankommer til Marokko og til vi ankommer til lufthavnen i forbindelse med hjemrejse på den sidste dag.

Desuden, at du er parat til at lade bøger, magasiner, aviser og alle hobbyeffekter blive derhjemme.

Det kræver derfor, at du laver klare aftaler med dine relationer, både familie, socialt og arbejdsmæssigt, at de IKKE kan tale eller kommunikere med dig i den angivne periode og at de først vil kunne tale med dig, når processen er slut.

Såfremt det ikke er muligt for dig at forpligte dig herpå, vil det IKKE være muligt at deltage på denne rejse.

NB. Der laves en ambulanceordning i tilfælde af force manchuer.

 

Forsikring

Du er selv ansvarlig for rejseforsikring. Tjek din forsikrings police, i forhold til, om du har rejseforsikring, og især i forhold til, om du er dækket ind ved ophold i Afrika. Tjek også om der er særlige klausuler, som kan være relevante i forhold til denne rejse.

Din deltagelse i rejsen, fra afgang i Kastrup Lufthavn til ankomst til Kastrup Lufthavn, er 100% på dit eget ansvar.

Selve rejsen er omfattet af Rejse Garantifonden via Marokko Eksperten V/ Selected tours, som er teknisk operatør af rejsen.

Sikkerhed

Sikkerheden er af højeste prioritering, idet det er den indre proces og rejse der er i fokus. Det er på ingen måde en adventure ”overlevelsesagtig” rejse. Sikkerheden er derfor prioriteret 100%, via mit tætte samarbejde med det professionelle hold i campen, som ledes af et selskab der har stor erfaring med at håndtere professionelle opgaver i Sahara ørkenen.

Helbred

Såfremt du har generelle helbredsproblemer, lider af alvorlig sygdom eller er i behandling med psykofarmaka eller livsnødvendig medicin SKAL du rådføre dig med egen læge forhold til deltagelse på denne rejse.

 

BOOK min plads

Jeg er din Retreate-leder

sahara retreat bensaid vincent

Jeg har igennem mere en 20 år erfaret hvad Retreat - tilbagetræknings kunst kan bibringe af værdi for mennesker og menneskelig transformation - både på egen krop og ved at lede Retreat i både Danmark og i Ørkenen. Derfor har jeg dedikeret mit virke til at invitere og guide mennesker, ledere og organisationer i Retreats - ind i stilhedens mysterium for eksistentiel fordybelse og lede dem på sporet af større bevidsthed, medfølelse og visdom - og udforskningen af inspirerende og meningsfulde formål.

Min brændende passion er, at bidrager til, at mennesker gør sig erkendelser om livets iboende eksistentielle grundvilkår og benytter dem som eliksir for udforskning af deres formål med det liv de lever - og tage livtag om deres fulde liv. Og heri bidrage til, at mennesker finder deres indre mod til at tage dristige skridt mod deres største længsler i livet. Når det lykkes, fyldes jeg med begejstring, glæde og taknemmelighed.

Det gør jeg fordi, jeg tror på, at det vil bringe verden i større balance og gøre det til et mere berigende, glædesfuldt og fredeligt sted at være.

2628 3800

[email protected]

Rejsebeskrivelse

Wisdom Journey Beyond your imagination - tager dig til nye dybder af hvem du er og hvad du er!

Formøde - ½ dag

tirsdag den 4. marts 2019.

1. dag

Afrejse fra Kastrup Lufthavn, kl. 06.30 med Norwegian. Indtjekning 2 timer før, nærmere beskrivelse af mødested kommer senere.

Ankomst i Marrakech (Marokko), kl. 10.00. Herfra køre vi med 4x4 til byen Agdz med pas over de betageende Atals bjerge,, en virkelig smuk tur. Vi ankommer ca. kl. 18.00. Vi overnatter i traditionelt marokkansk Kasbah (Hotel).

Her vil der være blive serveret marokkansk aftensmad. Vi vil efter aftesnmaden samles i cirkeln og holde et tjek in hvor vi deler med hinanden, hvor vi er med os selv i forhold til vores intention med at være med. Der vil også være en kort orientering om næste dags program, inden vi siger godnat efter en lang rejse.

Det er også sidste mulighed for at benytte ur og telefon - måske lige for at informere de nærmeste der hjemme, at man er landet godt.

2. dag

Vi begynder dagen med meditation under åben himmel. Herefter morgenmad på tagterrassen med Marokkanske specialiteter. Efter morgenmaden laver vi en kort ’tjek in’ inden den lange, men yderst smukke køretur til Ørkenen.

Udover at køreturen er transport, har den også til formål at understøtte processen med at omdirigere vores sind, idet vi køre mod mere og mere goldhed og intetheden i rejsen mod Ørkenen. Vi drager af sted ca. kl. 10.00 og vil være fremme ca. kl. 16.00 i vores base camp i Sahara ørkenen. Her vil vi bruge god til at ankomme med sjælen.

Vi vil tjekke ind i vores respektive telte (alle får deres egen Ørken Beduin telt). Inden aftensmaden vil vi tage fat på det første skridt af procesarbejdet.Efter aftensmaden vil der være en tjek in i cirkelen rundt om bålet, som afsluttes med en kort breifing i forhold til hvad der venter den kommende dag

 

3. dag

Vi begynder dagen i stilhed med morgenmeditation og sanse-kropssarbejde. Herefter morgenmad. Ophold og procesarbejde i og omkring campen i det store åbne landskab, der retter sig mod begyndende udforskning af eksistentielle spørgsmål og det åbne sind og åbne hjerte.

4. dag

Vi begynder dagen i stilhed med morgenmeditation og sanse-kropsarbejde. Herefter morgenmad. Ophold og videre procesarbejde i og omkring campen hvor vi fordyber os i arbejde og udforskning af det åbne sind og det åbne hjerte. Vi tager også fat på dybtgående eksistentielle spørgsmål og processer. Og endelig indleder vi forberedelsen til rejsens centrale del, den 3 dages solo Retreat.

 

5. dag

Vi begynder dagen i stilhed med morgenmeditation og sanse-kropsarbejde. Herefter morgenmad. Vi vil herefter tage på en 3 timers silent walk i Ørkenens store natur, intet og skønhed, som får følgeskab af dels eksistentielle spørgsmål og procesdiscipliner, som en vital del af forberedelsen til den forstående solo Retreat. Denne forberedelse vil fortsætte dagen igennem bl.a. gennem udforksning, refleksion og samtale i cirklen, især med fokus på Eksistentielle ultimative anliggender bl.a. forholdet til døden. Med til den solide forberedelse til solo Retreat, høre også den praktiske del. Du vil til din 3 dages solo Retreat få opstillet eget Ørken beduin tel,t som ramme for dit eget space - din egen Retreat camp.

Om aftenen vil vi fordybe processen mod evnen til at hengive os, give slip og åbne os for  vores egen større og tjenende livskraft og den større helhed vi er en del af. Vi vil bruge tid på guidning til hvordan man opbygger og strukturere dagen i sole Retreat med inspiration fra årtusind gammel praksis fra de store kontemplative visdoms traditioner, tilpasset vore moderne mennesker og tid. Aftenen afsluttes i cirklen med, at vi deler vores intention og fokus for de 3 kommende dage i Retreat.

6. dag

Vi begynder dagen i stilhed. Morgenmeditation og sanse-kropsarbejde. Herefter morgenmad. Solo Retreat påbegyndes efter morgenmaden.

 

7. dag

Retreat proces. Meditation, hjerte/medfølelsespraksis, værens processer, afspænding, hvile, kropsarbejde, refleksion - og, det praktiske med madlavning. 

8. dag

Retreaten afsluttes nær solnedgang. Når tiden nærmer sig solnedgang er det tid til af afslutte sin Retreat og tage afsked med sit space. Stilheden og tavsheden fortsætter i campen. Når alle er tilbage, vil der være guidet procesarbejde, der har til formål at hjælpe de indsigter, erkendelser, erfaringer og 'de høstede frugter' nænsom frem til større klarhed, som eventuelt har vist sig i forskellige former for ’krystaller’. Denne proces har til hensigt at danne grundlag for kommende nye skridt der skal bidrage til at bringe liv til transformationsprocessen.

Efter den guidet proces afbryders stilheden og tavsheden. Om aftenen vil vi samles i cirkelen og dele vores proces i Retreaten med oplevelser og erfaringer, indsigter og erkendelser.

 

9. dag

Vi begynder dagen i stilhed med morgenmeditation og sanse-kropsarbejde. Herefter vil vi begynde at gøre klar til at forlade vores base camp og drage ud på en 2 timers vandre tur i stilhed mod en fastliggende Ørken camp "Le Petit Prince", som vil være vores afsluttende camp. Her vil vi såpise morgenmad og der vil være mulighed for et tiltrængt bad.

Efter morgenmad , bad og afslapningl vil vi tage fat på at arbejde med personlig indre beæredygtig og resiliens, som en vital del af forudsætningen for leve et liv i forening af personlig balanceog intentions og formåls drevet liv med klarhed, hjerte, kant og mod. Den sidste del af procesarbejdet vil vi fokusere på det konkrete, forpligtende og handlingsorienteret perspektiv.

Vi vil afslutte hele processen med en ceremoniel celebration i cirklen.

Om aftenen Kl. 22.00 tager vi afsked med Ørkenen med afgang mod Marrakech.

10. dag

Er hjemrejsedag.

Afrejse fra Marrakech kl. 10.20.

Ankomst Kastrup Lufthavn, kl. 15.55 den 6. april - 2019

 

BOOK min plads

Lad os holde kontakten

Vær med i mit e-baseret Wisdom community og modtag mit nyhedsbrev hvor DU får del i vital eliksir af inspiration, historier og eksklusive tilbud.

Du får allerede i dag fri adgang til min Heartfulness meditations lyd guide der vækker dit medfølende hjerte og BOOSTER din kapacitet for større empati og medfølelse - og bringer dig i større samhørighed med dine medmennesker.

 

Sign up!

Ingen spam!
Kun inspiration der hjælper dig til et mere livsberigende liv.
Afmeld dig med et enkelt klik.

Back to Top